Проф. Рачев изненада с прогнозата, но зарадва много българи

През последните 5-6 години има изместване на зимата и снега към март, каза той

Проф. Рачев изненада с прогнозата, но зарадва много българи | StandartNews.com

Източник: бТВ

Малък Сечко иска да бъде като големия си събрат и да покаже мускули. Сега ще обърнем нещата, защото пета поредна зима я караме топла. Декември беше с 2,5 градуса по-топъл, изпращаме януари с 2 градуса по-топло от нормалното и февруари очакваме да е по-топло. Това разказа климатологът проф. Георги Рачев пред бТВ.

„Февруари ще е пореден топъл месец, не само у нас, но и в цяла Европа. Месецът започва с високо атмосферно налягане. В събота и неделя времето ще се затопли, а градусите ще са двуцифрени“, обясни той.

Проф. Рачев поясни обаче, че последните два дни на януари ще е малко по-хладно. В петък – на 1 февруари, над страната ни ще мине един бърз студен фронт, след което ще започне затоплянето.

„Зимата е топла. Това се вижда най-добре в Испания, където през втората половина на януари бяха отчетени около 30 градуса в различни градове. Там хората наистина ходят на плаж, а не както ние се шегуваме, че е време за джапанките“, каза още проф. Рачев.

14-дневната прогноза за София показва, че времето ще е сравнително топло за периода с минимални температури около нулата и максимални между 5 и 10-13 градуса. Валежите ще са символични.

„В планините има сняг и скиорите ще са доволни. По обяд обаче там ще става по-топличко“, посочи проф. Рачев. По родното Черноморие също ще е слънчево и топло. Там минималните температури ще са около 4-5 градуса, а максималните - двуцифрени. Няма да има валежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи----- https://do.my/biox

Откажи
Погледни календара
преди 2 месеца

Преди да пишеш,петък е втори февруари

Откажи