Отбелязваме Световния ден на пулмононалната хипертония с поход

Отбелязваме Световния ден на пулмононалната хипертония с поход | StandartNews.com

София. „Поход на надеждата" ще се проведе в столицата по случай Световния ден на пулмононалната хипертония - 17 май. Той е организиран от Сдружение „ Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония".

Походът е насочен към всички любители на спорта и здравословния начин на живот. Той ще продължи 2:30 ч. и ще приключи на Момина поляна, където ще има много забавления за всички участници. Осигурени са храна и вода за събитието, както и подаръци.

Освен страната ни, повече от 70 държави ще се включат в инициативата под мотото „Поеми дъх за пулмонална хипертония". Нейната цел е подобряване качеството на живот на повече от 50 милиона души по целия свят. Това може да се постигне чрез повишаване на осведомеността за рядкото заболяване Походът е насочен към всички столичани и любители на спорта и здравословния начин на живот.

Актьори, певци, блогъри, планинари, преподаватели и други известни личности остават "без дъх", за да подкрепят инициативата. Може да се запишете за участие  в нея ето ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай