Орлов мост блокиран посред нощ след убийство на таксиметров шофьор

Протестите ще продължат

Орлов мост блокиран посред нощ след убийство на таксиметров шофьор | StandartNews.com

Десетки таксита блокираха посред нощ Орлов мост в знак на протест, след като таксиметров шофьор бе убит в събота вечер в столичния кв. "Разсадника". 

Те се зарекоха да протестират, докато не спре агресията на пътя. Колегите на убития млад мъж Христо Трайков обясниха, че свадата е станала заради засичане на кръстовището на ул. "Хъшове" и ул. "Рибен буквар". Според показанията на част от свидетелите, нападателят бил пътник в таксито. Те го видели да слиза от колата и да издърпва шофьора.

 23-годишният нападател скочил на таксиметровия шофьор. Удрял го, извадил и нож и го пробол няколко пъти. Мъжът починал, преди да дойдат линейка и полиция. Нападателят е задържан.

Убитият мъж е на 34 г. и от 10 години работел като таксиметров шофьор. Той бил баща на 3 малки дъщери, пише 24 часа.

Сега вече движението е възстановено.

Планира се масов протест, като засега не е ясно кога ще се проведе.

Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров синдикат, обясни, че искат представители на МВР да им разяснят как протича разследването на убийството.

"Съмнявам се, че полицията ще се опита да предприеме каквито и да е мерки. За момента са добронамерени. Ние също не им създаваме проблеми, освен че сме затворили движението, но в края на краищата ние го правим, за да защитим нашия живот, защото не можем да бъдем убивани по този брутален начин на улицата. И ние сме хора. Излезли сме да си храним семействата", посочи по-рано Петър Владимиров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай