Опасност по пътищата! Важно предупреждение от АПИ

Получени са сигнали, че в части от Прохода на Републиката липсва маркировка

Опасност по пътищата! Важно предупреждение от АПИ | StandartNews.com

Времето у нас остава мразовито, а още не е изчистен навсякъде и падналият сняг. Температурите са ниски и има опасност от заледявания. Основните артерии са напълно проходими, без следи от снежна покривка, уверяват от агенция „Пътна инфраструктура“.

„Участъкът от Пазарджик до Доспат остава ограничен за тежкотоварно движение и във връзка с ПТП на Прохода на Републиката в старозагорската част е ограничено тежкотоварното движение. Състоянието е доста добро и няма затруднения. Състоянието на АМ „Тракия“ е както това на АМ „Струма“ и АМ „Хемус“. В събота имаше усложнения заради тежкотоварни автомобили, които бяха навлезли въпреки забраната. Апелирам водачите да спазват указанията на пътна полиция и на поддържащите дружества“, каза инж. пред бТВ Даниел Иваничков от АПИ.

Всички проходи са в добро състояние, допълниха от пътната агенция. Получени са обаче сигнали, че в части от Прохода на Републиката липсва маркировка.

„Всички проходи са в добро състояние. Маркировката там се износва малко по-бързо заради използването на пясъци, за разлика от магистралите, където се използва сол и калциев двухлорид за почистване. Проходите се характеризират с голям наклон и се използва пясък, за да даде сцепление. Триенето износва маркировката. При температури над 5 градуса и сухо време ще възстановим маркировката“, обясни инж. Иваничков.

Ако тръгвате на път, шофирайте внимателно. Какво е актуалното състояние на пътната обстановка може да разберете на сайта на АПИ и на спешния им телефон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 3 месеца

Хора, знаете ли, че с повишаване на имунитета вие ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, освен това ще се почувствате по-млади. Подсилвам имунитета си с едно от най-добрите лекарства и го купувам тук---- https://use.my/zf32

Откажи