Нов състав на Комисията по етика по Закона за лекарствата

Доц. Иван Стайков е новият председател на Комисията

Нов състав на Комисията по етика по Закона за лекарствата | StandartNews.com

София. Доц. Иван Стайков е определен за председател на Централната комисия по етика по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина на днешното правителствено заседание. Кабинетът определи нов състав на органа поради изтичането на 4-годишния мандат на голяма част от неговите членове.

Председател на Комисията ще бъде доц. Иван Стайков, началник на Клиниката по неврология към МБАЛ „Токуда Болница София" АД. Той е възпитаник на Медицинската академия в София с придобита специалност по неврология и магистърска степен по обществено здраве и здравен мениджмънт. Към момента е член на Борда на директорите на ръководството на МБАЛ „Токуда Болница София", на Борда на директорите на Центъра за клинични проучвания и на Комисията за диагностика на мозъчна смърт и трансплантация към болницата.

На мястото на д-р Светлана Христова е предложен проф. Борис Богов, началник на Клиниката по нефрология към УМБАЛ „Александровска".

Д-р Елисавета Миленкова ще бъде заменена от д-р Нели Таринска, началник на отдел „Лекарствени продукти и медицински изделия" в МЗ.

Вместо д-р Анелия Буева-Велковска член на Комисията ще бъде проф. Теменуга Донова, професор в катедрата по пропедевтика на вътрешните болести „Проф. д-р Ст. Киркович" в Клиниката по кардиология към УМБАЛ „Александровска" в София.

На мястото на д-р Милена Пенева е предложена д-р Ирена Божидарова, заместник-председател на Българския зъболекарски съюз и председател на Комисията по дентална практика и професионална защита към Управителния съвет на БЗС.

Д-р Жанина Павлова ще бъде заменена като член от д-р Борислав Миланов, председател на УС на БЗС.

В Комисията, вместо Радослава Илиева, влиза Велислава Донкина, психотерапевт в отделението по „Психотерапия, консултиране и кризисна интервенция" към Центъра за психично здраве и превенция във ВМА.

Веселина Иванова, младши експерт в дирекция „Лекарствени продукти, медицински изделия и наркотични вещества" в МЗ и подпомагащ юрист в Комисията по прозрачност, ще замени Стела Здравкова-Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай