Напрежението расте! Нов протест за убития таксиметров шофьор

Протестиращите, които са от ромски произход, блокираха важно кръстовище

Напрежението расте! Нов протест за убития таксиметров шофьор | StandartNews.com

Приятели, колеги и близки на таксиметровия шофьор, който почина след инцидент снощи в София, излязоха на протест в столицата с искане за справедливи наказания по случая. Протестиращите, които са от ромски произход, блокираха кръстовището на булевардите „Константин Величков“ и „Александър Стамболийски“, изразявайки притеснение, че случаят може да бъде потулен. На мястото има полиция, а за движение през кръстовището се препускат единствено превозните средства от градския транспорт.

Снощи МВР съобщи, че млад мъж е починал след сбиване в София. Инцидентът е станал на кръстовище, близо до Първа АГ болница „Св. София“, малко преди 19:00 часа. По първоначални данни е възникнал пътен инцидент между два автомобила. Последвала свада между двама мъже, като по първоначални данни на очевидци, става дума за навлизане в насрещното движение от страна на 34-годишния таксиметров шофьор. Друга версия е, че нападателят е бил в таксито.

По-късно през нощта таксиметрови шофьори блокираха бул. „Тодор Александров” в София заради смъртта на своя колега. Своеобразният протест бе близо до сградата на Трето районно управление, където бе задържан един от заподозрените за смъртта на младия мъж.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Свидетел тотално преобърна случая с убития таксиметров шофьор

Днес от Софийската градска прокуратура (СГП) излязоха със съобщение, за че за случая е привлечен като обвиняем 23-годишен мъж.

Досъдебното производство е образувано на 8 октомври, при условията на неотложност, и се води в Трето районно управление на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), под ръководството и надзора на СГП. Събраните материали са докладвани в прокуратурата. Извършен е оглед на местопроизшествието, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на причината за смъртта на починалия; разпитите на свидетели са продължили и през нощта. През нощта е извършено и претърсване на лек автомобил, като протоколът е внесен в съда с искане на СГП за одобрението му.

Наблюдаващият прокурор е преценил, че събраните доказателства са достатъчни за привличането на 23-годишния мъж към наказателна отговорност. Обвиняемият е задържан за 72 часа. Предстои да бъде взето решение относно мярката му за неотклонение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай