Свидетел тотално преобърна случая с убития таксиметров шофьор

От вътрешното министерство съобщиха, че работят по две версии

Свидетел тотално преобърна случая с убития таксиметров шофьор | StandartNews.com

Показания на свидетел разкриват, че разследваният за смъртта на таксиметровия шофьор снощи в столицата, не е провокирал сбиването. Инцидентът е възникнал около 18:30 часа, когато таксиметров автомобил влиза в еднопосочната улица "Хъшове", по която се движи друг лек автомобил, управляван от жена, предаде бТВ.

Свидетелят е допълнил, че пътникът й се обръща към таксиметровия шофьор и му обяснява, че се намира в нарушение. Това провокира шофьора на таксито, който излиза от автомобила и така се стига до саморазправа между двамата мъже. Минути по-късно младата жена паркира автомобила на тротоара, за да направи място на таксито и двете коли да се разминат.

Според свидетеля в този момент върху приятеля й се нахвърлят няколко други непознати мъже, които са извикани от таксиметровия шофьор. Според свидетели поне трима или дори четирима мъже са нанасяли множество удари върху младежа, чието лице било окървавено.

Свидетели на сбиването стават посетители на намиращия се в непосредствена близост ресторант. Няколко мъже, посетители на заведението, се опитват да прекратят побоя, викат и полиция. Едва след пристигането на полицията свидетелите виждат, че таксиметровият шофьор, който е започнал конфликта, е паднал на тротоара.

Припомняме, че по данни на МВР задържаният мъж има криминална проява за шофиране след употреба на алкохол.

От вътрешното министерство съобщиха, че работят по две версии, но не дадоха повече информация по случая. Софийска градска прокуратура съобщи, че са повдигнали обвинения на 23-годишния мъж, нанесъл побоя. Той е задържан за 72 часа. Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай