Летифов: Бъдещето е на минералните води

За нас зелената сделка е една възможност, категоричен бе народният представител

Летифов: Бъдещето е на минералните води | StandartNews.com

С оглед предстоящите динамични промени в следващите 10 години, които ще са резултат от зелената сделка, трябва да се намери прагматично решение, което да даде перспектива за община Стара Загора и целия регион. Това заяви народният представител от региона Халил Летифов /ДПС/ по време на дискусията на „Стандарт” „Заедно срещу кризата” в Града на липите.

ВИЖ ОЩЕ: Стара Загора иска трансформация на икономиката си

За нас зелената сделка е една възможност, категоричен бе Летифов. Освен че Стара Загора като община и регион е енергийното и въглищното сърце на България, тя разполага и с други с възможности, които трябва да бъдат развивани като алтернатива, смята депутатът. Той подчерта, че именно заради зелената сделка за развитието на енергетиката в региона се говори със срочност. 10 – 15 години, не е ясно, но е срочност, каза Летифов. Затова трябва да търсим алтернативата и посоката, която да дадем на хората, допълни народният представител.

ВИЖ ОЩЕ: Стара Загора пред съдбовен избор за летището

За него алтернативата е да се отвори темата за минералната вода, балнеологията и туризмът, който е свързан с тях. В нашия регион има 4 прекрасни минерални извора, един от тях са самите Старозагорски минерални бани. Те имат своята икономическа стойност и могат да дадат заетост, каза Халил Летифов. И призова дебатът да се проведе от гледна точка на приоритети, около които да се обединят всички, за да се осъществи икономическото и догонващо развитие.

ВИЖ ОЩЕ: Туризмът с проблеми още година

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай