Кошмар в тролея! Бесен мъж взе страха на всички

Повдигнаха му обвинение

Кошмар в тролея! Бесен мъж взе страха на всички | StandartNews.com

Агресивен мъж на 25 години нападна шофьора на тролей номер 1 в центъра на София. Нападателят крещял на водача да кара по-бързо, удрял с ръце и крака стъклото на шофьорската кабинка и накрая го разбил с глава.

 „На 23-и октомври мъж в неадекватно състояние решава, че трябва да слезе на светофара, а не на спирката на Петте кьошета. Поискал от шофьора да отвори вратите и да слезе. Водачът отказал и си заключил кабината. След това пътникът опитва да отвори кабината и започнал да буйства. Шофьорът се обажда в Диспечерския център. От 4-о районно реагират бързо и веднага идват на спирката”, разказа в ефира на „Здравей, България” Иво Василев, зам.-директор на „Столичен електротранспорт”.

Нападателят е нанесал щети на превозното средство в размер на 1200 лв.

Малко по-късно Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност мъжа с инициали В. С. за хулигански действия и повреждане на тролейбус в столицата.

Прокуратурата определя действията на агресора като непристойни, грубо нарушаващи обществения ред и отличаващи се с изключителна дързост, тъй като е бил създаде риск и сигурността на пътниците.

Мъжът е бил в изпитателен срок по предходна присъда и е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор, за да не извърши друго престъпление.

Предстои в съда да бъде внесено искане да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай