"Граф Игнатиев" в лошо състояние след дъжда

Ремонтът няма да бъде приет в този вид, предупреди зам.кметът Дончо Барбалов

"Граф Игнатиев" в лошо състояние след дъжда | StandartNews.com

Първият проливен дъжд в столицата остави след себе си локви и кал по незавършената все още улица „Граф Игнатиев“. Проблемните участъци видяха главният архитект на София Здравко Здравков и заместник-кметът Дончо Барбалов при инспекция на улицата, предаде БГНЕС.

„Ремонтът на „Граф Игнатиев” в този вид с локвите няма да бъде приет от Столична община", категоричен е заместник-кметът Дончо Барбалов, който се е разходил по улицата в района на църквата „Св. Седмочисленици“ и е видял локвите.

„Разговарях с надзора на обекта, препоръчах също да обходи улицата, да състави констатации от гледна точка наличието на локви, защото сутринта имаше“, коментира Барбалов.

Неговата препоръка е да се вземат мерки, тъй като обектът още не е предаден в завършен вариант. Барбалов очаква строителят да изпълни всичко, което му е заложено по договор.

Същевременно стана ясно, че експертен съвет ще решава за ограничителите, които ще заменят добилите печална популярност гранитни „перки“.

"На старите ограничители ще се намери предназначение в зелената градска среда", допълни главният архитект Здравко Здравков.

Наскоро стана ясно, че се обсъждат два варианта - чугунени боларди или колчета най-вероятно ще сменят „перките на акули“. Очаква се премахването на спорните ограничители да стане до края на месеца, като едновременно с това ще бъдат монтирани новите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай