Събота,

Голямо признание за проф. Ваня Добрева. Наградата!

От: СТАНДАРТ -
927
Голямо признание за проф. Ваня Добрева. Наградата!
A
A
A

Проф. Ваня Добрева получи Националната награда за литературна критика „Нешо Бончев“.

Проф. Добрева, която е член на УС на Стратегическия институт за национални политики и идеи, е ръководител на катедра „Култура, историческо наследство и туризъм“ в УниБИТ.

Интересен факт е, че със същата награда през 2018 г. е бил удостоен и бащата на Ваня Добрева – изтъкнатият литературен критик, писател, публицист и общественик проф. Чавдар Добрев.

„Твърде актуално днес звучи виждането на Нешо Бончев за това, че младите хора трябва да са многостранно развити, без оглед на тяхното социално положение“, посочи в словото си при връчването на наградата проф. Добрева.

По думите й трябва да се замислим за предложението на Нешо Бончев образователната ни система да включва различни видове училища – земеделски, художествени, музикални и т. н. И важното за настоящия момент на националното ни развитие – училища, съобразени с икономическата характеристика на отделните региони.

„Нешо Бончев дава и жалоните на националното развитие по отношение на обществената грижа за подготовката и квалификацията на учителите, която е от изключителната важност за утвърждаването на обществения престиж и авторитет на учителската професия“, изтъкна проф. Ваня Добрева.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com