Генерал призна какво се случва с черната кутия на МиГ-а

Процедури бавят разкриването на истината

Генерал призна какво се случва с черната кутия на МиГ-а | StandartNews.com

Черната кутия от падналия МиГ-29, с който загина пилотът майор Валентин Терзиев, е още в България. Кога ще замине за Русия и какви ще бъдат резултатите, ще видим в близко бъдеще, надявам се, когато бъдат процедурно уредени въпросите за нейното изпращане, съобщи пред журналисти заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков.

"Не мога да кажа нищо повече от това, което вече всички знаят - че "черната кутия" е все още в България, че тя има поражения от удара в морето и поради тази причина има известно компрометиране на самото съдържание. Това слушам по медиите и от докладите, които бяха направени в "Граф Игнатиево" от специалистите", каза Стойков.

На въпрос защо не е изпратена все още в Русия, той каза, че доколкото знае има някакви процедурни проблеми по нейното изпращане. Стойков не се ангажира какви са те и със срок за изпращането на устройството.

"Наистина сроковете бяха прогнозни, без да бъдат известни затрудненията, които ще се получат с изпращането й в Русия”, каза ген. Стойков, който не се ангажира какви са тези затруднения.

Разбирам тъгата и всички съпътстващи чувства, които предизвиква тежката загуба, включително и за семейството, и мога само да бъда съпричастен към тяхната тъга", каза ген. Стойков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай