Петък,

Генерал призна какво се случва с черната кутия на МиГ-а

От: СТАНДАРТ -
1324
Генерал призна какво се случва с черната кутия на МиГ-а
A
A
A

Черната кутия от падналия МиГ-29, с който загина пилотът майор Валентин Терзиев, е още в България. Кога ще замине за Русия и какви ще бъдат резултатите, ще видим в близко бъдеще, надявам се, когато бъдат процедурно уредени въпросите за нейното изпращане, съобщи пред журналисти заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков.

"Не мога да кажа нищо повече от това, което вече всички знаят - че "черната кутия" е все още в България, че тя има поражения от удара в морето и поради тази причина има известно компрометиране на самото съдържание. Това слушам по медиите и от докладите, които бяха направени в "Граф Игнатиево" от специалистите", каза Стойков.

На въпрос защо не е изпратена все още в Русия, той каза, че доколкото знае има някакви процедурни проблеми по нейното изпращане. Стойков не се ангажира какви са те и със срок за изпращането на устройството.

"Наистина сроковете бяха прогнозни, без да бъдат известни затрудненията, които ще се получат с изпращането й в Русия”, каза ген. Стойков, който не се ангажира какви са тези затруднения.

Разбирам тъгата и всички съпътстващи чувства, които предизвиква тежката загуба, включително и за семейството, и мога само да бъда съпричастен към тяхната тъга", каза ген. Стойков.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички