Габриел с мерки срещу трафика на хора. Исторически бюджет (ОБНОВЕНА)

Темата за превенцията и борбата с трафика на хора не е обикновено предизвикателство, каза вицепремиерът

Трафикът на хора е тежко престъпление против личността, личната свобода и достойнство, той е отрицание на достиженията на демократичните общества. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по време на националната конференция на тема „Превенция и борба с трафика на хора: добри практики и устойчиви решения“.

За мен и екипа ми темата за превенцията и борбата с трафика на хора не е обикновено предизвикателство. То е възможност да покажем, че България допринася значително и по решаващ начин в борбата с трафика на хора, коментира Габриел.

Със 194% се увеличава бюджетът на Комисията за борба с трафика на хора, съобщи Мария Габриел. Тя напомни, че е работила по темата още докато е била евродпутат. "Искам да покажем, че България допринася значително в борбата с трафика на хора. Той е отрицание на постиженията а демокрацията. Лишава човек от неговите права, от неговите достойнства. Трафикът на хора е бич на нашето съвремие", каза вицепремиерът.

Тя изброи факторите, които допринасят за трафика на хора - бедност, лоши нива на сигурност, ниско образование." Затова посланието ни е да изкореним първопричината за това престъпление", каза първата ни дипломатка.

"Ако няма търсене на евтина работна храна, на органи, на сексуални услуги, ще живеем във времена, в които трафикът на хора е само лош спомен", посочи тя. 

"Основен приоритет трябва да са ни животът, правата на жертвите на трафик на хора и тяхната успешна интеграция", каза Габриел. И поиска погвисоки наказания за този вид престъпност.  

Габриел е домакин на форума, който се провежда в Бояна. Мария Габриел е и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора.

В събитието участват Калин Стоянов, министър на вътрешните работи и Диан Шмит, координатор за борба с трафика на хора на ЕС.

Видео обръщения ще направят Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи, Синди Дайер, посланик на САЩ за наблюдение и борба с трафика на хора и д-р Кари Джонстън, специален представител и координатор на ОССЕ по борбата с трафика на хора.

Събитието включва два тематични панела: „Стратегическа визия на Република България в борбата с трафика на хора: добри практики, предизвикателства и перспективи“ и „Мерки за устойчиви решения в борбата с трафика на хора“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Петър
преди 3 месеца

Знаете ли, че за да сте здрави и да не боледувате, трябва да имате силна имунна система, за да я повишите са необходими много време, усилия и средства, но има и друг вариант - уникално лекарство, което бързо ще повиши вашите имунитет и ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, а също така ще се почувствате по-млади и здрави. разбрах за това тук---- https://use.my/zf32

Откажи