Фотокаталогът на Getty вече е достъпен за блогърите

Фотокаталогът на Getty вече е достъпен за блогърите | StandartNews.com

Лондон. Фотокаталогът Getty Images прави достъпен архива си от над 35 милиона снимки за некомерсиална употреба, съобщава СиЕнЕн. Потребителите вече имат възможността да търсят и споделят снимки на Getty без воден знак на лични интернет страници, блогове и в личните си профили в социални медии. Това не променя факта, че всички представители на медиите, както и всякакви източници на информация, обвързани с реклама, трябва първо да се сдобият с лиценз за употребата на услугите на Getty.

 

Има определени ограничения и потребителите нямат право да използват фотографиите за комерсиална употреба, като например реклами, промоции или какъвто и да е вид спонсорство, както и за  клеветнически, порнографски или други незаконни употреби. От компанията се застраховат, че все пак си остава тяхно правото да добавят или отстраняват фотографии от свободната база и може да събират данни за начините, по които се използват снимките им.

 

С тази стъпка Getty се опитва по нов начин да подходи към проблема, че години наред съдържанието на базата снимки се използва без разрешение, просто с десния бутон на мишката. Към всяка снимка вече ще има информация за фотографа и обратен линк към Getty, където снимката може да бъде лицензирана за комерсиална употреба. Фотокаталогът вече отбелязва спад в приходите след споразумението, което позволява на потребителите на Pinterest да използват снимките му законно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай