Ето кой е виновен за зловещото съобщение

Ново разкритие

Ето кой е виновен за зловещото съобщение | StandartNews.com

Драмата с BG Alert продължава.

От мобилния оператор "Виваком" се извиниха за неудобството, причинено по-рано тази вечер от зловещото предупредително известие.

ВИЖ ОЩЕ: Първи обяснения за съобщението, което побърка държавата

„По време на тестове за автоматично изпращане на съобщения от системата БГ-алърт към Министерството на вътрешните работи, която се внедрява в момента, системен интегратор е изпратил тестово съобщение към абонатите на Vivacom, за което ние не бяхме уведомени. Извиняваме се за причиненото неудобство и вярваме, че възложителят на системата ще вземе необходимите мерки, за да не бъде всяван смут в населението. Ще продължим да работим с институциите за внедряване на необходимата система по уведомяване, като ще настояваме за по-добри процедури за оповестяване“, се посочва в прессъобщение до медиите, изпратено от мобилния оператор.

ВИЖ ОЩЕ: Телефонът изпищя зловещо, хиляди българи се побъркаха

Хиляди абонати чуха ужасяващ звук от телефона си и получиха малко преди 19 часа съобщение с текста:

BG-ALERT: Emergency Alert

test test

За повече информация: www.bg-alert.bg

В някои квартали на София хора панически са излезли от домовете си. В социалните мрежи десетки потребители споделят, че са получили въпросното съобщение и са се изплашили.

Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов успокои хората, като написа във Фейсбук, че няма опасност.

„Всичко е наред, няма опасност, това е само тестово съобщение. Крайно време е да имаме такава система, която е много полезна при бедствия и е много добре, че МВР я внедрява. МВР трябва да подобри процеса по тестване (особено в продукционна среда). "test test" не е добро съобщение“, написа Божанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пламен
преди 5 месеца

Ми дайте поименно

Откажи