Телефонът изпищя зловещо, хиляди българи се побъркаха

Загадъчното съобщение вдигна цялата страна

Телефонът изпищя зловещо, хиляди българи се побъркаха | StandartNews.com

Нещо много странно се случи малко преди 19 часа. Масово абонати на един от родните телекоминикационни оператори са чули плашещ нетипичен звук от телефона си. Когато са погледнали, на екрана са имали известие от сайта bg-alert.bg, предаде БЛИЦ.

ВИЖ ОЩЕ: Първи обяснения за съобщението, което побърка държавата

„Не посмях да кликна на известието. Реших, че може да е някакъв спам, след като всички говорят за фишинга и за редица измами, с които източват данни само от един твой клик“, разказва читателка на БЛИЦ.

От нотификацията обаче не става ясно за какво точно е тревогата. Сайтът, който е описан в съобщението обаче пък не е отваря, ако се опиташ да го посетиш през браузъра си.

Така мистерията се заплита още повече.

В социалната мрежа куп хора пропищаха и признават, че са били изпаднали в ужас от алармата.

Според информация, идваща от Министерството на електронното управление, това е било тест на системата за ранно известяване BG alert.

Истинският тест ще е на 22 ноември от 12 до 12:30 часа и отново ще бъде съпроводен със специфичен звуков сигнал и вибрация. И било за всички телефони след 2020-а. От МЕУ призовават да не се изпада в паника, не е реална ситуация.

От Министерството на електронното управление призовават да не се изпада в паника, защото това е система, която се разработва съвместно с МВР.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Nuko
преди 5 месеца

Поредната простотия на ПРОМЯНАТА начело с Посолствато.Сграхъг е голямо шубе

Откажи