Експеримент показва ще отворят ли парковете

Тестват утре реда за разходки

Експеримент показва ще отворят ли парковете | StandartNews.com

Експеримент ще покаже утре дали парковете могат да бъдат отворени за разходка на малки деца. Столична община ще организира пробно отваряне. Условията са хората да се движат с маски, само в една посока, да не се събират на групи, да не сядат по пейките, да спазват разстояние най-малко два метра помежду си. Ако експериментът покаже, че подобна строга организация е възможна, и ако броят на заразените не расте рязко нагоре, то Националният оперативен щаб може да предложи отваряне на парковете за разходка. Това обясни шефът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски на редовния си сутрешен брифинг. И допълни: Нека видим какво ще покаже експериментът.

63 са новите случаи на коронавирус у нас за денонощието. Общо болните станаха 1234. В петък бе бумът на заболели. Тогава само за едно денонощие бяха установени 90 случая.

В момента 983 са активните случаи. Най-голям брой са в Плевен, където пламна завод „Мизия”.

285 души в болници в страната, 41 от тях са в интензивни отделения.

Австралия отново затвори плажовете, оказа се, че мерките там са се спазвали само за кратко, обясни ген. Мутафчийски. И добави: „Искрено се надяваме, че нашите сънародници ще спазват физическата дистанция и ще бъде възможно да се разхождат в парковете”.

Ако експериментите дадат добър резултат, щабът ще предложи градоначалниците да определят реда и подробностите по посещението на парковете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай