Десетки социалисти подкрепиха Лечева в обновяването на парк

Облагородиха парка пред мемориален комплекс "Балванска битка"

Десетки социалисти подкрепиха Лечева в обновяването на парк | StandartNews.com

Част от ръководството на Младежкото обединение в БСП и социалисти от различни поколения се включиха в инициативата на Весела Лечева за облагородяване на парка пред мемориален комплекс „Балванска битка“. След като през лятото бе асфалтирана част от основната алея и бяха поставени пейки, вчера социалистите засадиха осигурените от нея фиданки.

„Вярвам, че уважението към миналото е от значение и за настоящето ни. Надявам се с усилията ни това място да стане по-приятно и да привлече повече посетители“, каза Лечева. Тя обяви, че следващата стъпка е поставянето на осветление със соларни лампи.

В инициативата й се включиха областният и общинският председатели на БСП-Велико Търново – Марияна Бояджиева и Михаил Михалев, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, кандидатът за депутат от левицата Христо Кавалски, известният археолог Мирко Робов, младежи от Велико Търново, София, Габрово, Варна и други градове.

Мемориалният комплекс е изграден по повод Балванската битка, която е сражение между български армейски и полицейски части и Габровско-севлиевския партизански отряд по време на партизанското движение в България през 1941-1944. Бойните действия се развиват край селата Крушево и Балван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай