Благоевградски села на бунт срещу скъпа вода

За пореден път днес жителите на благоевградското с. Илинденци излязоха на протест срещу безбожно скъпата според тях цена на питейната вода

Благоевградски села на бунт срещу скъпа вода | StandartNews.com


   За пореден път днес жителите на благоевградското с. Илинеднци излязоха на протест срещу безбожно скъпата според тях цена на питейната вода. Подкрепят ги и хората от съседните селища Струмяни и Микрево, който също вече няколко месеца отказват да плащат поскъпналата питейна вода от 58 ст. на 1,60 лв за кубик. Новите цени  са били приети от общинските съвети на общините - членове на ВиК асоциацията, и утвърдени от Комисията за енергийно и водно регулиране.
 „Подкрепям изцяло протеста на хората, няма да плащаме. Нека да видим какво ще направят на цяло село - да дойдат да спрат водата, да видим как ще стане”, закани се кметът на с.Илинденци Илия Башлиев тази сутрин  пред НОВА ТВ.
  „Ние сме си в правото, след като нашите потребители няколко поредни месеца не се плащат задълженията за питейна вода да предприемем някакви действия ", каза Росица Димитрова, управител на ВиК-Благоевград.  Първо щели да пуснат покани за доброволно плащане и ако потребителите пак откажели да платят щели да си съберат задълженията по съдебен ред. До този момент обаче все още нямало дадени на съд потребители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай