На 4 февруари. 7, 8 и 12-ти клас влизат в час

Няколко сценария за редуването на присъствено и дистанционно обучение

На 4 февруари. 7, 8 и 12-ти клас влизат в час | StandartNews.com

Учениците от 7, 8 и 12 клас ще се върнат първи в училище от 4 февруари, когато започва вторият срок. Обсъждат се няколко варианта за редуването на присъствено и дистанционно обучение, така че те да могат да се редуват с останалите класове.

Според заместник-министъра на образованието Таня Михайлова възможно е редуването да става през две седмици, в зависимост от епидемичната обстановка. Здравният министър Костадин Ангелов пък посочи, че е възможен и сценарий с редуване на класовете през три седмици. Окончателно решение как да бъде организирано обучението ще бъде взето другата седмица. Директорите само ще решават дали да има междусрочна ваканция, която е на 3 януари, поясни шефът на 119-то СУ Диян Стаматов. Причината е, че някои от школата са учили на 22 декември, а други не.

От днес в училище се връщат за практически занятия учениците от професионалните школа. Някои от директорите поясняват, че те и досега са давали индивидуални практически консултации на онези ученици, които няма как да усвояват занаят онлайн. "Важно е да се знае, че практически занятия никога не се провеждат с целия клас и учениците работят на индивидуални работни места", поясни Таня Михайлова. Възстановяват се и олимпиадите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай