Задържаха стрелеца от Сухата река

Мъжът имал халюцинации

Задържаха стрелеца от Сухата река | StandartNews.com

Стрелецът, който изправи косите на хората от столичния квартал "Сухата пека", е задържан. Полицаите закопчаха 43–годишния мъж. Според България от ер той се казва Божидар.

Тази сутрин, малко след 10 ч. в полицията е получен сигнал за произведен изстрел в жилищен блок в столичния квартал. На излизане от входа мъж стрелял по вратата на приемната на 5 РУП, която граничи с входната врата на блока.

Към адреса незабавно са насочени екипи на полицията. При извършения оглед, в тревните площи до блока, криминалистите откриват захвърлен боен пистолет, а малко по-късно е установен и задържан извършителят – 43-годишен столичанин, съобщи МВР.

Според съседи стрелецът живеел в блока, притежавал законен пистолет. Но имал проблеми и получавал халюцинации. Избягал от местопрестъплението бос и с бейзболна шапка.

Д-р Живко Иванов е пряк свидетел. "Говорих с майка му, каза, че нещо не е бил добре, има халюцинации, мисли, че го преследват. Аз го видях, той искаше да изхвърли пистолета в кофата, но го хвърли в храстите и аз казах на полицаите", разказва д-р Иванов пред България он ер.

По случая е образуваното досъдебно производство, а разследването по него продължава под надзора на прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай