Щастлив край! Откриха пари, хвърлени от жена при телефонна измама

Парите са приобщени по досъдебното производство след претърсване в дома на измамник

Щастлив край! Откриха пари, хвърлени от жена при телефонна измама | StandartNews.com

В последно време отново се наблюдава ръст на телефонните измами, съобщават полиция и прокуратура. Вчера стана ясно за над 40 000 лева хвърлени през балкона от възрастна жена в София, станала жертва на ало измама. 19-годишен мъж е задържан като помагач.

„Телефонните измамници се обаждат на възрастни хора и се представят за служители на реда или представители на болнични заведения“, каза пред бТВ Николай Николаев, говорител на Софийската районна прокуратура.

Пострадалата жена е получила обаждане, че неин близък е в болница и са необходими пари. Тя хвърлила от терасата над 40 хиляди лева.

„Съучастниците са задържани. Парите са приобщени по досъдебното производство след претърсване в дома на лицето“, уточни Николаев.

Задържаният е привлечен под наказателна отговорност и е в ареста. Предстоят още разпити.

„Механизмът е идентичен – предимно възрастни хора. Случаите зачестяват. Моля ви, недейте да хвърляте пари през терасите. Видите ли случай, при който ви се обаждат, че ваш близък е пострадал, знайте, че институциите не взимат пари. Индикацията за измама е, че жертвите ги държат на телефона и не им дават да се свържат със своите близки. Друга индикация е хвърлянето на пари през тераса или оставянето им до кошче за боклук“, допълни говорителят на СРП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай