Психолог даде обяснение за куршумите в метрото

Жената трябвало да пътува за Брюксел

Психолог даде обяснение за куршумите в метрото | StandartNews.com

Психолог: Възпитаваме насилнически поколения - Pan.bgПсихолог даде обяснение за куршумите в метрото. „От лични до служебни могат да бъдат причините за една стрелба. Най-вече при такива случаи причината е ревност. Гневът е прераснал в някакъв акт. Мъжете реагират агресивно, чрез действие, а жените – чрез конфликт. Те решават вербално проблемите си.”, заяви пред Нова тв психологът Ина Антонова. Тя коментира вчерашната стрелба в метровлак на станцията до летището. 63-годишен мъж стреля 4 пъти в 55-годишна жена, след което се самоуби. Жената е в критично състояние в болница „Св. Анна”. Направени са й две операции, но състоянието й е нестабилно и има опасност за живота й.

ВИЖ ОЩЕ: Няма свидетели на стрелбата в метрото

Ина Антонова обясни, че гневът е устойчива емоция и може да е продължил дълго време. Според нея със сигурност има някакви действия, които предхождат случилото се на метростанцията.

„Винаги има някакво предупреждение, винаги има нещо, което тлее и нараства. Тук не говорим за импулс, тук говорим за безнадеждност. Трябва да се загуби надеждата, което значи, че човекът е опитал няколко други начина преди да прибегне към този. Не можем да говорим за сериозен психичен проблем, защото имаме самоубийство – това е отнемане на живота поради съвест”, обясни още Антонова.

Тя е на мнение, че вероятно стрелецът е отправял заплахи и предупреждения към жената. Според нея обаче жертвата не е подала сигнал, тъй като отношенията им са били тайни. Подобна версия за случилото се е възможна, ако двамата са имали лични отношения.

Междувременно излязоха наяве още подробности за мъжа и жената. Двамата нямат роднинска връзка помежду си, но са имали свои семейства с деца. Предполага се, че са имали любовни отношения, но това тепърва ще се проверява от разследващите.

Жената е трябвало да пътува за Брюксел. Носела е малък куфар в себе си. Мъжът е бивш военен, а след като се е пенсионирал е работил в различни охранителни фирми. Оръжието, с което се е самоубил, е законно и е лично притежание. Няма данни жената да е подавала жалби срещу него, съобщи Нова телевизия.

От днес започват разпити на близките на мъжа и жената. Полицията подозира, че опитът за убийство е добре планиран. Окървавените тела на мъжа и жената са открити от машиниста на мотрисата.

Смята се, че мъжът е изчакал последният вагон да се изпразни, за да опита да извърши убийството. Няма преки очевидци на случилото се. Ще се разглеждат камерите, за да се изясни дали двамата са се качили от една спирка.

Жената е в много тежко състояние в реанимацията на болница "Света Анна". Извършени са й две операции, при които са извадени два куршума. Третият е открит на местопрестъплението.

"Жената е в реанимацията, в нестабилно състояние е. Прави се всичко възможно. Тук имаме много опитен екип от реаниматори, които ще направят всичко възможно да спасят живота й. Вчера, непосредствено след пристигането й, са събрани два екипа хирурзи.

Непосредствено след приключването на многочасова операция на коремната област, неврохирурзи започнаха обработка на раната на главата. Там проектилът е минал през главата и е извън тялото на пациентката", обясни говорителят на УМБАЛ "Св. Анна" Антон Луков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай