Няма свидетели на стрелбата в метрото

Полицията продължава разследването

Няма свидетели на стрелбата в метрото | StandartNews.com

Няма свидетели на стрелбата в метрото. Полицията продължава разследването като основната версия е личен конфликт между двамата, а не за терористичен акт.

Както „Стандарт” съобщи вчера, кървавата драма се разиграва на метростанция "Летище София”. Сигналът за жестокото престъпление е подаден малко след 14.00 ч. в сряда, от машиниста на мотрисата, който е открил двете безжизнени тела в един от вагоните. Веднага на мястото пристигат екипи на Спешна помощ.

Медиците констатират смъртта на мъжа, и се налага да интубират на място жената. След което тя е транспортирана в Окръжна болница и са извършени животоспасяващи операции. 4 куршума са извадени от тялото на 55-годишната жена - по един в главата и гръдния кош, и два в корема. Все още има опасност за живота ѝ. За 63-годишния мъж се знае, че до последно е работил като охранител.

Тепърва ще се изясняват отношенията между двамата. По данни на разследващите престъплението е извършено със законнопритежаван пистолет "Макаров” – собственост на мъжа.

Предстоят да се направят множество експертизи, за да се нареди пъзелът. Очаква се по-късно днес разследващите да дадат още официални информация за престъплението.

"По първоначални данни и мъжа, и жената не са криминално проявени. Не става въпрос за терористичен акт. Евентуално би могло да се мисли, че става въпрос за някаква битова история, някакви може би лични отношения", заяви градският прокурор на София Илияна Кирилова.

"Предстоят процесуално-следствени действия, които на по-късен етап ще ни дадат възможност за версии, които да проверяваме една по една. И двамата са български граждани. Свидетелите, които сме установили към настоящия момент, са открили и двамата в безжизнено състояние на пода на мотрисите. Преки очевидци към момента няма. Оръжието е законно притежавано, ние сме го установили. Мъжът има трудов договор и работи в охранителна фирма", допълни картината и началникът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай