Четвъртък,

Пазете се от тези мейли от Български пощи

От: Рачо Рачев -
280
Пазете се от тези мейли от Български пощи
A
A
A

От няколко дни в мрежата се завъртяха фалшиви съобщения, които се изпращат от името на „Български пощи“. 

В тях пише, че вашият колет не може да бъде доставен заради неплатено мито и се посочва линк, където може да намерите допълнителна информация. Чрез кликване върху връзката е възможна злоупотреба с личните данни на потребителя, предупреждават от държавното дружество.

Хората трябва да са изключително внимателни, защото фалшивите електронни съобщения са от името и с логото на дружеството, но не произхождат от домейна на дружеството. Фишинг имейлите се разпространяват от post@help.superhosting.bg

В част от тях има анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

„Български пощи“ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка“, съобщават от дружеството.

От дружеството допълват, че през последните години не организират томболи и игри, но ако тази политика се промени, те ще бъдат отразени на официалната им страница.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички