Четвъртък,

Пазете се от тези мейли от Български пощи

От: Рачо Рачев -
458
Пазете се от тези мейли от Български пощи
A
A
A

От няколко дни в мрежата се завъртяха фалшиви съобщения, които се изпращат от името на „Български пощи“.

В тях пише, че вашият колет не може да бъде доставен заради неплатено мито и се посочва линк, където може да намерите допълнителна информация. Чрез кликване върху връзката е възможна злоупотреба с личните данни на потребителя, предупреждават от държавното дружество.

Хората трябва да са изключително внимателни, защото фалшивите електронни съобщения са от името и с логото на дружеството, но не произхождат от домейна на дружеството. Фишинг имейлите се разпространяват от post@help.superhosting.bg

В част от тях има анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

„Български пощи“ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка“, съобщават от дружеството.

От дружеството допълват, че през последните години не организират томболи и игри, но ако тази политика се промени, те ще бъдат отразени на официалната им страница.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com