Огнена смърт за таксиджията, убил Елена (ОБЗОР)

Огнена смърт за таксиджията, убил  Елена (ОБЗОР) | StandartNews.com

48-годишният беглец от правосъдието Петър Стефанов, който уби жена си и опита да се самоубие, блъскайки се с колата си в други автомобили, бе открит мъртъв в столичния жк "Факултета". Информацията потвърдиха от МВР, а полицейските служители предполагат, че Стефанов се е самозапалил и е починал от раните си, след като никой не му е помогнал и не го е закарал в болница. Той е открит в къща, собственост на майката на убитата му жена Елена Грекова. Възрастната жена не се прибирала в дома си през последните три дни и не е знаела, че Стефанов се намира там.

Тялото е открито, след като около 10,30 ч. във вторник е получено обаждане на тел. 112. След извършването на оглед полицаите установяват, че става дума за издирвания за убийството на съпругата си Елена Грекова Петър Стефанов. Тялото е предадено за аутопсия в Съдебна медицина.

Таксиметровият шофьор се издирваше от 6 април, когато се опита да се удари челно в автомобил БМВ в столичния жк "Люлин" 5. Шофьорът обаче успял да избегне челния удар. След това Стефанов се натресе в колона от 5 паркирали коли. Полицаите, дошли на оглед на място, открили бутилка с пропан-бутан с отворен винтил. Те заключили, че още в онзи момент Стефанов е направил опит да се самоубие. След удара обаче, свидетели помогнали на Стефанов и го закарали в болница. Лекарите го регистрирали и установили, че той не е сериозно наранен от ударите. Оставили го за лечение вследствие на шока, но Петър Стефанов междувременно избягал. Докторите алармирали МВР, понеже Стефанов бил участник в катастрофа. Полицаите тръгнали да го издирват на адреса му в бл. 238 в жк "Надежда". Едва тогава униформените открили трупа на жена му, с която той живеел на семейни начала - Елена Грекова.

Двамата се скарали, след като Елена заявила, че иска да напусне Петър, който е с 19 години по-възрастен от нея.
Самата Елена наскоро споделила пред своя близка в квартала, че иска да се раздели с Петър. Предполага се, че той е планирал убийството на жена си, защото е издебнал тя да остане сама в апартамента. В същото жилище живее и бабата на Елена, която ходела за по няколко часа в съседния вход да върши домакинската работа на дъщеря си, докато тя е на вилата. Точно в този промеждутък от време е използвал таксиджията, за да ликвидира Елена.

Двамата живели заедно от времето, когато тя била едва 16-годишна. Таксиджията вече имал зад гърба си един брак и развод. От него Петър има дъщеря, която живее със семейството си в "Люлин", само на метри от мястото, на което баща й се блъска в паркираните коли.

Петър е фен на моторите и колите и точно заради тази страст на младини комшии му лепнали прякора Моториста. От МВР предполагаха, че Стефанов ще се опита да са самоубие, ако не бъде открит до няколко дни след изчезването си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай