Таксиджия закла жена си и помете 6 коли (ОБЗОР)

Таксиджия закла жена си и помете 6 коли (ОБЗОР) | StandartNews.com

Убиецът побеснял заради заплахи за развод, МВР го издирва

48-годишен таксиметров шофьор закла жена си, а след това блъсна 6 коли в опит да се самоубие. Петър Стефанов, който работи за фирмата "91280", се залял с нафта и взел изтичаща бутилка с пропан-бутан, но не намерил сили да се самозапали.

Мъжът наръгал поне десетина пъти 29-годишната Елена Грекова, с която нямат официален брак, около 19,30 ч в дома на жената в бл. 238 в жк "Надежда". След това се качил в таксито и около 20,30 се опитал челно да се вреже в насреща идващ автомобил БМВ, който успял да избегне директния удар. Шофьорът Емил Симов успял да завърти волана и таксито го ударило странично и отнесъл задната броня. След това Петър се забил с около 40-50 км./ч в бяла баничарка "Рено" и помлял още 4 автомобила до бл. 546 в "Люлин 5". От удара реното се поместило на около 3 метра, видя репортер на "Стандарт".

При инцидента таксиджията камикадзе също се наранил в гърдите и бил приет в болница, откъдето обаче успял да избяга. Той разбрал, че мъртвата му жена вече е открита от баба си в апартамента в "Надежда". Потресената възрастна жена звъннала на тел. 112 още в 20,10 ч. След като разбрали, че Стефанов е човекът, ударил автомобилите, полицаите свързали убийството и инцидента с таксито.

Убиецът все още се издирва. Разследващите предполагат, че е възможно той да се самоубие.

Петър живеел при Елена заедно с нейната 13-годишна дъщеря Люба и възрастната й майка в наследственото жилище на жената. Бабата и тийнейджърката обаче не били в апартамента в момента на убийството.

В сайта на вътрешното ведомство бе публикувана снимка на издирвания за убийството Петър Стефанов, но до късния следобед в МВР нямаше получени обаждания с евентуалното местонахождение на таксиджията.

Според версията на разследващите причината за за убийството е пристъп на ревност. Петър и Елена често се карали напоследък, твърдят съседи. Жената дори заявила намерението да се раздели с таксиджията, с когото била от невръстна 15-годишна възраст. Това отприщило гнева му и в пристъп на ярост той заклал Елена.

Драмата е аналогична на случая от Пловдив, когато на 3 януари тираджията Благой Сапунджиев застреля с незаконно притежаван "Валтер PPK" съпругата си Йорданка и 5-годишната си дъщеричка Петя. Причината и тогава беше ревност и закани за развод от страна на жената.

Елена искала свобода, залюбила друг мъж

"Свобода, това е, когато си простил на всички". Това е последният пост на убитата Елена Грекова. Тя го е публикувала на страницата си във Фейсбук около час преди убийството - в 18 ч. Пак по това време е пуснала снимка на катеричка с друга популярна фраза - "Изражението на една жена, когато иска нещо".

По-рано в профила си Елена е написала - "Бъди силен най-много, когато сърцето ти се къса".
Според полицейските психолози жената е била нещастно влюбена и е планирала да напусне Петър Стефанов. В графата семейно положение Елена е избрала опцията "Сложно е".

На 31 март Грекова е пуснала снимка на жп линии и е избрала да бъде свободна от мъжа си, според психолозите.
Тя забременяла от Петър още докато била 16-годишна. След като дъщеря им Люба пораснала, тя се почувствала нещастна и се е влюбила в друг мъж, смятат нейни близки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай