Куриоз. Чакат Брат Галев да гласува в Ресилово

Макар да е в неизвестност и да го чака 5-годишна присъда, той е в списъка

Куриоз. Чакат Брат Галев да гласува в Ресилово | StandartNews.com

Въпреки присъдата и червената бюлетина от Интерпол Починалият Геле и убитите Алексей Петров и Къро са заличени от избирателните списъци

Чакат Пламен Галев да гласува в Ресилово! Дупнишкият мафиот за пореден път е включен в списъците за изборите за местна власт, показва проверка на "България Днес".

Макар да е в неизвестност повече от 11 години и да го чака 5-годишна присъда, Галев може да упражни правото си на вот и да пусне бюлетина в неделя. 

Защо Брат Галев е в списъците, не е съвсем ясно. Това би трябвало да е в противовес с правилата за уседналост, тъй като дупнишкият бизнесмен отдавна не живее на постоянния си адрес в Ресилово.

Съгласно Изборния кодекс Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) към Министерството на регионалното развитие предоставя данни за лицата, които излежават присъди. Въпреки че има такава, Пламен Галев не я изпълнява и затова фигурира в списъка, обясняват запознати. Ако иска да гласува, Брат Галев ще трябва да се разходи до избирателна секция 9 в кметството в Ресилово. Това едва ли ще се случи, тъй като щом се появи, ще трябва да бъде арестуван.

Куриозният слечай идва на фона на различните протести от малките общини за изборния туризъм и масовото вписване на хора в списъците, което възмути местните хора, защото ще манипулира вота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай