Иззеха 148 хил. недекларирани маски

Контрабандните маски са иззети от митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“

Иззеха 148 хил. недекларирани маски | StandartNews.com

Контрабандните маски са иззети от митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“

Митничарите на граничен пункт „Капитан Андреево“ са открили 148 хиляди недекларирани защитни маски в камион със спортни дрехи, чанти и обувки, съобщават от Агенция „Митници“. Товарният автомобил е пристигнал на граничния пункт от Турция и според представената транзитна декларация е превозвал стоки за Словакия.

При извършената щателна митническа проверка митническите служители са открили недекларирани в представените митнически документи 31 кашона, съдържащи 148 000 броя защитни маски за лице, във фабрични опаковки. При проверката е било установено още, че камионът превозва и 9254 декларирани спортни облекла, чанти, обувки и артикули с обозначения на световноизвестни търговски марки, за които има съмнение, че са фалшификати.

"Марковите" стоки са били задържани по съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост. Контрабандните маски също са били иззети. Срещу шофьора на автомобила, който е български гражданин с инициали E.M., e съставен акт за нарушение на Закона за митниците, допълват от митницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай