Дързък обир завърши с бясна гонка с полицията

Преследването на бандитите завършило с арест

Дързък обир завърши с бясна гонка с полицията | StandartNews.com

Извършен обир, среднощна гонка и стотици разхвърляни банкноти във Видинско, има арестувани, съобщиха от полицията пред медиите.

Във вторник вечерта патрул на „Гранична полиция” опитал да спре автомобил, но последвало преследване, след което шофьорът и тримата му спътници изскочили от колата, тръгнали да бягат и да изхвърлят пари.

Впоследствие станало ясно, че са криминално проявени и само няколко часа по-рано са нападнали 85-годишен мъж в дома му в село Макреш. Задържаните откраднали от него сутринта близо 19 000 лева и го заключили.

„Сигналът за извършено тежко престъпление и грабеж срещу възрастен мъж в село Макреш е подаден в 7:45 часа. Мъжът е бил заключен и сигналът е подаден доста по-късно след извършването на престъплението срещу него. До получаването на информацията в Областната дирекция вече са били установени и задържани трима от извършителите”. Това заяви пред Нова телевизия директорът на ОДМВР-Видин ст. комисар Петър Коцин.

По думите му двама от извършителите са рецидивисти. „Не са употребили насилие по време на грабежа. Двама от извършителите имат и предишни подобни прояви, свързани с кражби и грабежи. Едно от лицата преди два-три месеца е излязло от затвора. Задържаните са около 30-35-годишни. Те са от село Студено буче, Монтанско”, уточни Коцин.

Тримата мъже са познавали възрастния мъж. „Преди месец и половина са правили ремонт на покрива на къщата му”, подчерта директорът на ОДМВР-Видин. „Вероятно така са разбрали къде държи парите”, допълни той.

„Извършителите към момента са задържани за 24 часа. Предстои днес да им бъдат повдигнати обвинения. Прокуратурата иска 72 часа задържане и налагане на постоянна мярка. И четиримата са с богато криминално минало”, заяви говорителят на прокуратурата във Видин Владислав Влашев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай