Антимафиоти спипаха опасни бандити с наркотици

Направен беше обиск на мъже в София и Велико Търново

Антимафиоти спипаха опасни бандити с наркотици | StandartNews.com

ГДБОП иззе голямо количество наркотици. Това е станало в рамките на спецоперация за противодействие на престъпления, свързани с наркотичните вещества. Акцията е проведена на 5 януари територията на Велико Търново и София. 

В хода на операцията във Велико Търново полицейските служители са опитали да спрат за проверка кола, управлявана от 39-годишен местен жител, с когото пътувал и негов връстник от Дряново. Шофьорът не се подчинил. При опит да избегне полицейската проверка, се ударил в служебния автомобил.

При предприетото претърсване, в купето на превозното средство антимафиотите открили близо 500 г наркотично вещество, което при извършения полеви наркотест реагирало на амфетамин. В рамките на разследването е установено, че дрогата е закупена по-рано същия ден от столичанин, който бил установен.

Последвали процесуално-следствени действия в апартамента на шофьора от Велико Търново и в жилището на мъжа от София. От това на 39-годишния мъж било иззето бяло прахообразно вещество, реагирало на кокаин, с тегло около 100 г, електронна везна, мобилни телефони и сумата от 2000 лв. При претърсването на столичния имот полицаите намерили 143 плика, подготвени за улично разпространение, съдържащи 190 г бяло кристалообразно и прахообразно вещество, което при теста реагирало на амфетамин, 5 г бяло прахообразно вещество – кокаин, и 4 г марихуана, мобилни телефони, електрона везна и 1000 лв.

Тримата мъже били задържани за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. С постановление на наблюдаващ прокурор столичанинът и шофьорът са привлечени като обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане до окръжния съд във Велико Търново за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Везувил
преди 2 месеца

В град Левски в домът на Адриан Тарлото редовно стават наркомански купони Андро и майка му Величка (кръстена е на една крава) раздават МЕТАДОН и трева и гей партито започва, гостите са Тони Усмивката, Годжи наркомана , ПИНО , Дожона и много други клошари от града . Жени никога няма защото те са педераси. Всички продават метадон и пико и са болни от хепатит Ц. На Андро майка му е болна и работи готвачка в ресторант. Няма такъв ужас хора , не се къпят и не перат дрехите си , пикаят в лигени ...

Откажи