Христо Хинков ядосан. Ще вдигне ли здравната вноска?

По време на форум на Българския лекарски съюз

Христо Хинков ядосан. Ще вдигне ли здравната вноска? | StandartNews.com

Електронните рецепти трябва да доведат до изсветляване на системата и преодоляване на дефицита на лекарства, заяви министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков по време на форум на Българския лекарски съюз, където заяви, че с натрупаните проблеми в здравеопазването "положението направо изглежда безнадеждно“.

ВИЖ ОЩЕ: Здравният министър смрази всички! Защо изчезваме като нация

Здравната вноска в България е най-ниската в целия Европейски съюз, заяви министър Хинков и припомни, че около половината от парите на здравната каса идват като трансфери от държавния бюджет, а не от вноски.

"При 8% вноска, която очевидно няма тенденции и няма перспективи да бъде повишена. Няма политическа воля и няма политически лидер, който да постави този въпрос! Системата просто не може! Тя се задъхва!“, обясни здравният министър, цитиран от БНР.

"Сега строим с 300 мъки национална детска болница. Аз съм се зарекъл, че тази болница ще я докарам до първо копка, но това показва, че някъде сме сбъркали далеч назад в годините".

Българинът доплаща около половината от лечението си, коментира още министърът.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иво
преди 4 месеца

С лъжеца Хинков какви реформа ще правите?Искат се честни държавници !Много добре централизирайте поръчките с цел по-ниска цена за крайния клиент,за касата ,НО как ще гарантирате бързина? Прозрачност?Защо директорите на болници сега се назначават от министъра?Нима докторите работещи във всяка болница не заслужават доверие сами да подберат най-умните и най-способни ръководители измежду тях?

Откажи