Дават пари за допълнителните 1000 лв. за медиците

Болници в Пловдив получиха предвидените от здравното министерство допълнителни суми

Дават пари за допълнителните 1000 лв. за медиците | StandartNews.com

Болници в Пловдив получиха предвидените от здравното министерство допълнителни суми за медиците на първа линия в лечението на COVID-19, предаде БНТ.

Новата разширена методика позволява допълнително по 1000 лева върху заплатите си да получат и немедицински лица. Размерът на средствата, които се отпускат, зависи от броя на пациентите с коронавирус, които са настанени в съответните три болници в Града на тепетата.

Университетската болница “Свети Георги” ще изплати на 100 души от персонала си по 1000 лева. Двете частници болници “Каспела” и” Пълмед “ ще стимулират по 40 човека от екипите си.

Към момента в болниците в Пловдив са настанени 12 пациенти с коронавирус. Трима са на интензивно лечение. 33-ма чакат резултатите от тестовете си. Излекуваните от COVID-19 са 17, а починалите двама. 1839 души са поставени под карантина.

Здравните власти ежедневно следят броя на леглата и обезпечени ли са екипите с предпазни маски и облекла. Пловдивска област разполага с 82 респиратора.

Областният оперативен щаб днес раздели на три нива всички 18 болници в областта, които могат да приемат болни с коронавирус. Категоризацията зависи от техниката, броя на персонала и възможностите, с които разполагат. Свободните легла в лечебниците към момента са 429, от които 91 интензивни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай