Неделя,

СЗО иска да затегнем мерките. Защо?

От: СТАНДАРТ -
824
СЗО иска да затегнем мерките. Защо?
A
A
A

СЗО поиска от нас да затегнем мерките срещу разпространението на коронавируса. Новината дойде от представителя на Световната здравна организация у нас доц. Михаил Околийски.

Не знам защо българските властите не затягат мерките, както в Европа. Мерките трябва да се спазват, а нямам наблюдения в България те да се спазват особено съзнателно, каза пред БНТ доц. Околийски.

"Трябва да се държим рационално и разумно, а не да спазваме превантивно поведение само за пред хората. Ние го правим и плащаме висока цена за това", каза още той относно спазването на противоепидемичните мерки.

Според него в здравната ни системата има много добри професионалисти. "До 20% от леглата са заети, има ресурс, който да се използва, но ако продължат тези темпове ще има и риск за здравната система", предупреди той. По повод днешния Световен ден за психичното здрава, доц. Околийски заяви, че психичното здраве е в задния двор на медицината. "Психиатрията я смятат за недокрай базирана на доказателства наука, което не е така. Трябва да има човешко внимание и липса на стигма, а тук има такава. Смята се, че лудите са луди и това не може да се промени", каза още той.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички