Русия хвърли на медиите коварен украински план

За момента Киев не е коментирал тези твърдения

Русия хвърли на медиите коварен украински план | StandartNews.com

Министерството на отбраната на Русия обвини Украйна, че готви взривяване на сгради в източния украински град Краматорск, след което да обвини Москва в извършване на военни престъпления, предаде Ройтерс.

Военното ведомство в Москва не приведе никакви доказателства в подкрепа на твърденията си, изложени и в съобщение, публикувано днес в социалните медии. В него се казва, че предполагаемите атаки ще бъдат използвани от Киев като допълнителен аргумент, за да настоява пред западните правителства да увеличат доставките на оръжие за Украйна.

В четвъртък руска ракета уби най-малко трима души, когато порази жилищна сграда в Краматорск, съобщи украинската полиция. Русия не е коментирала публично този ракетен удар.

Днес руското военно ведомство каза, че Украйна планира да взриви три сгради на лечебни заведения – диспансери и болница, и „да обвини Русия в предполагаема „умишлена атака“ срещу граждански обекти“.

Бомбардирането на лечебни заведения ще бъде представено като поредно „зверство“ на руските войски, изискващо отговор от световната общност и ускоряване на доставките на ракети с голям обсег за Киев, (които да бъдат използвани) за удари по руска територия, посочва руското военно ведомство.

За момента Киев не е коментирал тези твърдения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай