Умните електроуреди вече комуникират помежду си

Умните електроуреди вече комуникират помежду си | StandartNews.com

Samsung Electronics направи първата крачка към свързване на елекстроуредите чрез концепцията „Интернет на нещата" (Internet of Things), като представи новия си Smart TV SDK, който предоставя основна интеграция на умни устройства с телевизионното изживяване. Смарт уредите в дома – като пералнята, климатика или хладилника, вече могат да обменят информация и да комуникират с телевизора.

Технологията се използва и за т.нар. автоматизация на дома, чрез която ежедневно употребявани вещи като телефона, автомобила, домакинските уреди се свързват безжично помежду си към интернет и обменят данни и информация.

Чрез новия Smart TV SDK собствениците на моделите телевизори Samsung Smart TV от 2013г. и 2014г., които също притежават и свързани уреди на компанията, ще могат да получават актуални съобщения от хладилника, пералнята или климатика директно на телевизионния си екран, включително и информация дали прането е готово или дали някой е отворил хладилника. Освен това моделът SDK прави възможно основното взаимодействие между телевизора и свързаните уреди. Например ще можете да регулирате климатика, без да се налага да ставате от дивана, докато гледат някой особено завладяващ филм.

Комуникацията между пералнята и телевизора може би е най-често споменавания пример за свързания дом. До този момент обаче сме видели много малко действителна реализация. Ясно е, че с тази иновация Samsung прави едва първи стъпки в тази посока. Основен кандидат за бъдеща интеграция е осветлението. Следващата стъпка е платформата да започне да взаимодейства и с уреди, произведени от различни компании.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай