Twitter „влиза" в политиката в САЩ

Twitter „влиза" в политиката в САЩ | StandartNews.com

Вашингтон. Twitter съобщи, че създава т.нар. комисия за политическа дейност (PAC) и регистрира първия си лобист в САЩ, съобщи „Уошингтън поуст". Социалната мрежа ообяви, че по този начин дава приоритет на отношенията си с членовете на американския конгрес по темите за свободата на словото в интернет, електронното подслушване, около което има скандал, както и законодателството в областта на патентите и авторското право.

Комисията ще се нарича Twitter#PAC и ще позволи на компанията да прави дарения за каузите си. Туитър има 200 милиона активни потребители.

„Ще продължим да имаме активна роля в говоренето по теми, свързани с интернет свободата, достъпът на правителството до данни на потребителите, както и при свободата на словото", се казва в официалното съобщение.

Това не е първата технологична компания с комисия за политическа дейност – такива имат още Microsoft, Facebook и Google. Чрез тях през 2012 г. Microsoft е дарила 2,2 млн. долара в защита на политическите си каузи, а Facebook – 277 хил. долара. За периода 2011 – 2012 г. Google е дарила 313,5 хил. долара на републиканците и 262 хил. долара на демократите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай