Вторник,

Tesla изтегля 130 000 автомобила

От: екип на Стандарт -
292
Tesla изтегля 130 000 автомобила
A
A
A

Tesla изтегля 130 000 автомобила поради проблем, който причинява прегряване на процесора в информационно-развлекателните системи на превозните средства по време на бързо зареждане. Това потенциално може да доведе до неизправност на сензорния екран на автомобила или да изгасне напълно. Производителят на електрически автомобили започна да пуска актуализация по въздуха на 3 май, за да отстрани проблема на засегнатите превозни средства, които включват 2022 Model 3 и Y, както и 2021 и 2022 Model X и S.

Изтеглянето не обяснява точно какво е причинило проблема или как актуализацията на софтуера ще го разреши, но изглежда е свързан с това как превозното средство подготвя батерията за използване на Supercharger.

Този проблем може да попречи на шофьорите да използват резервната си камера, да превключват с помощта на сензорния екран, както и да регулират скоростта на своите чистачки.  Въпреки че не е ясно колко голям е проблемът, от компанията потвърждават, че са получили 59 гаранционни претенции и 59 полеви доклада, потенциално свързани с проблема, но не знае за наранявания или смъртни случаи, причинени от него.

Tesla започна да доставя превозни средства с базирани на AMD Ryzen чипсети, захранващи информационно-развлекателната система миналата година, но не посочва дали новият процесор е част от проблема. По-рано тази година някои шофьори забелязаха леко намаляване на обхвата на шофиране при автомобили, оборудвани с процесори Ryzen, в сравнение с по-старите Tesla, които бяха с Intel Atom.

Tesla има редица изтегляния през годините, включително миналия декември, когато компанията изтегли близо половин милион автомобили Model 3 и Model S за неизправна система за закопчаване на багажника.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички