Spotify преработва основния начален екран на своето приложение

Така се надява да улесни потребителите да намират нови неща за слушане и гледане

Spotify преработва основния начален екран на своето приложение | StandartNews.com

Spotify преработва основния начален екран на своето приложение, опитвайки се да улесни потребителите да намират нови неща за слушане и гледане. Новият дизайн залага на изображения и вертикално превъртане, превръщайки началният екран от набор от обложки на албуми, която много повече прилича на TikTok и Instagram. Докато превъртате, Spotify ще улесни откриването на нови неща в екосистемата на мрежата.

През последните няколко години Spotify инвестира сериозно в подкасти, аудиокниги, аудио на живо и други, всичко това в опит да бъде нещо повече от просто музикално приложение. Компанията също иска да бъде дом за създателите. 

Ето защо, новият дизайн на приложението отчасти има за цел да създаде по-специално пространство за всички тези нови видове съдържание. 

Занапред, когато отворите Spotify, все още ще виждате куп обложки на албуми и плейлисти в горната част. Но отдолу може да видите автоматично възпроизвеждащ се видео подкаст, в който можете да преминете с докосване. Или може да видите голяма снимка в стил Instagram, предназначена да ви каже малко повече за плейлист, който може да харесате.

Ако докоснете „Музика“ или „Подкасти и предавания“, ще бъдете отведени във вертикално превъртаща се емисия, която прилича повече на Instagram Stories или TikTok

В горната част, ако докоснете „Музика“ или „Подкасти и предавания“, ще бъдете отведени във вертикално превъртаща се емисия, която прилича много повече на Instagram Stories или TikTok, отколкото на Spotify. Потребителите могат да прелистват колкото желаят или да изберат само един. 

Другото ново нещо е по-персонализираният AI. Функцията Smart Shuffle, която временно добавя песни към  съществуващи плейлисти, се предполага, че е подобрение на идеята за „плейлист само за вас“, върху която Spotify работи от години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай