Нов внос китайски електромобили у нас

Каква е причината

Нов внос китайски електромобили у нас | StandartNews.com

В началото на ноември писахме за новия вносител на китайски автомобили у нас ADG България, изграждащ дилърства в три града – София, Пловдив и Стара Загора. Тогава ви разказахме, че своя бизнес фирмата ще започне първо с внос на луксозната Voyah Free.

А сега съобщаваме, че първите бройки от модела са в шоурумите на марката в трите града. В София дилърството е с адрес Околовръстен път 456Б. Този в Пловдив е на бул. „България”, в Стара Загора също чака потенциалните клиенти, готови да видят ще е то китайски лукс. Търсят партньори за Варна и Бургас.

Електрическият 5-местен кросоувър разчита на батерия с капацитет 106 kWh, която обещава до 510 км пробег по цикъла WLTP. Луксозният модел се задвижва от два електромотора, които го ускоряват до 100 км/ч за 4 секунди. Окачването е въздушно, Dynaudio e озвучението, оборудван е с електрохроматичен панорамен покрив, филтрация на въздуха и ароматизатор, масаж на седалките и др.

Стартовата цена на Voyah Free е 68 900 евро. Управителят Юлиян Чебишев сподели пред нас, че от следващата седмица очаква първите клиенти, като вече 3-4 човека са изявили „твърд интерес за покупка”, макар въобще да не са виждали автомобила.

Догодина очакваме появата на Voyah Free с рейндж екстендър, който ще е по-евтин, цената ще е под 60 000 евро. Ще последват и по-евтини модели, като и един супер скъп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Николай
преди 3 месеца

А цената в китаи сигурно е три четри пъти по ниска

Откажи
Тихомир
преди 3 месеца

Да попитам, ще има ли внос на лекотоварни до 3,5 тона, самосвали.

Откажи
Чавдар
преди 3 месеца

Тъпите журналисти показват снимка на Лусид Еър "Lucid Air" а не на китайската марка.

Откажи
ChainaMaina
преди 3 месеца

Няколко години ни облъчваха с непрестанни статии за евтините китайски автомобили. Да те са евтини. Но бай Ганьо е алчен и ненаситен. Затова ще видим евтини коли в Европа от Китай на кукуво лято. Това е нашата тъжна действителност и тя няма да се промени никога. Защото вълка козината си мени но нрава НЕ!

Откажи