Най-яките прототипи на смартфони

Най-яките прототипи на смартфони | StandartNews.com

Пазарът на Android устройства постоянно се развива и с времето ставаме свидетели на все по-уникални модели. И тъй като мобилната платформа на Google продължава да се развива и разширява, топпроизводителите на смартфони изпитват все по-голям натиск да създадат следващия голям хитов модел, който да предизвика революция в индустрията. Излишно е да се споменава, че малцина са успели да го постигнат, а по-голямата част са останали в капана на творческите търсения. Изглежда обаче има нова група смартфон дизайнери, чиито визии за бъдещия GSM са наистина впечатляващи. Теpr талантливи дизайнери са създали и презентирали в интернет свои собствени радикални интерпретации за Android устройство. От Complex ни представят уникална колекция от прототипи, за да се убедите в това.

 

Ultimate Smartphone

Вземете само най-доброто от всички производители на устройства и ги съберете в едно. Резултатът е този смартфон, за който в интернет се говори под името Ultimate Smartphone ("Върховният смартфон"). Устройството има 41 MP PureView камера на Nokia, военния сертификат на Sony за водо- и прахоустойчивост, изящен 5-инчов Full-HD дисплей на Samsung, BoomSound високоговорители на HTC и красив алуминиев дизайн. Телефонът работи с новите четириядрени Qualcomm Snapdragon 800 процесори, има 16 GB оперативна памет и 128 GB място за съхранение. Всичко дотук звучи възхитително, но има и още - джаджата може да превключва между iOS 7 и най-новата версия на Android OS, както и да прожектира виртуална клавиатура върху всякаква повърхност.

 

Nokia Nexus G


Ако ви се иска Nokia да започнат да предлагат Android-базирани устройства, желанието ви скоро може да стане реалност. Дизайнерът Deepak Ahuja представи Nexus G прототип. Смартфонът има 5-инчов панел (1092 x 1320) с 441 ppi, 2GHz четириядрен процесор, 64/128GB, и 4050 mAh батерия. Освен това впечатление правят 21 MP PureView камера на Nokia с ксенонова светкавица, 4,5 MP предна камера с BSI и CMOS и Monster Purity аудио технологията.

 

Sony Xperia ZX


Някои смятат, че няма място на пазара за 6-инчов смартфон. Това е спорен въпрос. Xperia ZX се слави с едни от най-високотехнологичните характеристики, които може да се намерят в мобилна джаджа и има 6-инчов Full HD Triluminious дисплей с X Reality технология и Gorilla Glass 3 защита. Джаджата разполага с 14 MP камера с HDR и LED светкавица, която също така поддържа Exmore RS сензор, 16x цифрово увеличение и предлага възможност за запис на full HD видео. ZX се захранва от четириядрен Qualcomm Snapdragon процесор с 2.3GHz, има 32GB място за съхранение и 2.5GB RAM.

 

Nexus 5


В Google не говорят за евентуален наследник на Nexus 4 и затова не може да сме сигурни ще има ли такова устройство или не. Derek Kopet обаче представи своя концепция на Nexus 5. Устройството е с 5-инчов IPS HD дисплей, захранва се от Qualcomm Snapdragon 800 процесор, има 13 MР камера, 3GB RAM и 3140 mAh батерия.

 

Sony XTRUD


Мечтали ли сте си някога да имате възможност да променяте външния вид и техническите характеристики на смартфона си? Според някои анализатори това е бъдещето, което ни очаква, а дизайнерът Francois Rybarczyk ни дава възможност да се докоснем до него. Sony XTRUD може да бъде обновяван с нови, одобрени за него компоненти, а заедно с това има и възможност за софтуерни актуализации до последната версия на Android. Потребителите могат да променят и цвета на устройството, въпреки че все пак дизайнът ще остане същия. XTRUD разполага с лесно достъпна модулна система, позволяваща смяна на дисплей, батерия, камера и дънна платка. В допълнение, устройството може да бъде изработено от алуминий или пластмаса и е тънко и елегантно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай