HP навлиза в пазара на 3D принтирането догодина

HP навлиза в пазара на 3D принтирането догодина | StandartNews.com

Вашингтон. Hewlett-Packard (HP) ще покрие още по-широк пазарен периметър през лятото на 2014 г., когато ще представи своя първи 3D принтер, съобщава "Бизнес инсайдър". По думите на изпълнителния директор на HP Мег Уитман компанията ще се фокусира върху намаляване на цената и покачване на скоростта, с която принтерът ще работи.

Скоростта е голямо предизвикателство пред производителите, тъй като отпечатването на копие с високо качество може да отнеме часове. Принтирането на предмет като бутилка, например, може отнема от 8 до 10 часа. Фирмите в този бизнес ескпериментират с по-бързи двигатели и повече глави, за да направят машините си по-пъргави, но досега не е създаден принтер, който да е достатъчно добър за нетърпеливите.

Все още не е ясно дали планираните за производство принтери на по-ниски цени ще бъдат достатъчно качествени. Ако HP успее да съчетае тези две качества в един 3D принтер, ще стане лидер на пазара.

HP е първият голям производител на двуизмерни принтери, който се осмелява да стъпи на пазара на 3D принтирането. Мег Уитман предвижда революционни постижения в триизмерния печат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай