Facebook ще позволява на хората да имат до пет профила

Meta търси нови начини да победи засилващата се конкуренция

Facebook ще позволява на хората да имат до пет профила | StandartNews.com

Facebook ще позволи на някои потребители да имат множество профили като част от тест. Това е голяма промяна, тъй като Meta търси нови начини да насърчи потребителите да останат на платформата на фона на засилената конкуренция.

Като част от теста някои потребители на Facebook ще имат възможността да създадат до четири допълнителни профила, свързани с оригиналния им акаунт. Идеята е, че допълнителни профили могат да се използват за различни цели, като един за приятели, един за колеги и други за взаимодействие с групи по интереси и влиятелни лица. Потребителите все още ще имат един акаунт, но ще могат да превключват между профили с няколко кликвания.

Профилите ще бъдат предмет на политиките на Facebook и нарушенията на един профил ще засегнат акаунта като цяло, според говорителя Леонард Лам.

„За да помогнем на хората да приспособят своя опит въз основа на интереси и взаимоотношения, ние тестваме начин хората да имат повече от един профил, свързан с един акаунт във Facebook. Всеки, който използва Facebook, трябва да продължи да следва нашите правила“, казва Лам.

Потребителите, които създават допълнителни профили, няма да трябва да използват истинската си самоличност за показваното си име, казва Лам, стига заместването да не нарушава правилата на платформата и да не включва числа или специални знаци. Правилото на Facebook, че притежателите на акаунти трябва да използват името, което използват в реалния живот, е предмет на спорове от години, дори предизвика съдебни действия в Германия.

Преминаването на Facebook от един профил идва, докато платформата се бори да задържи потребителите, особено младите хора , тъй като екзистенциалните заплахи като TikTok продължават да растат. Компанията загуби ежедневни потребители за първи път в историята на компанията през четвъртото тримесечие на 2021 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай