Ерик Шмит: Бъдещето на медиите е мобилно

Ерик Шмит: Бъдещето на медиите е мобилно | StandartNews.com

Бъдещето на списанията и медиите е в мобилните технологии. Технологиите могат да помогнат на изданията да запазват интереса на читателите си, смята председателят на борда на директорите на Google Ерик Шмид.

"Таблетите вече са по-популярни от персоналния компютър. С тях можеш да четеш, те знаят къде си, имат сензори. Има много неща, които издателите могат да направят със списанията си, когато те са на таблет, и които не могат да направят с изданията на хартия", коментира Шмид по време на конференция на американската Асоциация на издателите на списания, цитиран от онлайн изданието Mashable.

"След около пет години светът ще разполага с мощни, приличащи на таблети устройства, които ще са заместител на традиционните медии", допълва Шмид. Той прогнозира, че тогава приложенията ще са много по-персонализирани. Самите списания също ще могат да се възползват от допълнителна информация за читателите си и ще могат да предоставят по-интерактивно съдържание и услуги, смята бившият изпълнителен директор на Google.

Шмид е на мнение, че издателите също ще приветстват промяната. "За тях трябва да е много добре да могат да участват пълноценно в света на онлайн рекламите и да ги насочват към правилната аудитория. Колкото по-добре насочени са рекламите, толкова по-голяма е вероятността читателят да кликне на тях и толкова повече рекламодатели ще наддават за място", коментира той.

Според него изданията вече трябва да мислят и за промяна в съдържанието. "Хората четат много, но разсеяно и не обръщат внимание. Не мисля, че ще се връщаме към книгите", обявява той. Според него изданията ще трябва да се преориентират към кратки, но съдържателни материали, ако искат да запазят бъдещата аудитория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай