Бъдещето! Картите отиват в историята

Ще плащаме с ръка

Бъдещето! Картите отиват в историята | StandartNews.com

Иновация свързана с плащанията.

Представете си бъдеще, в което можете да правите почти всичко само с махване на ръка: да пазарувате, да пътувате с метрото или да влизате в офиса. В Китай Tencent вече го прави.

Базираният в Шънджън технологичен гигант пусна в действие услуга за сканиране на длани в Китай, която има за цел да позволи на потребителите да оставят повечето от най-важните си вещи вкъщи: ключовете за дома, портфейлите или телефоните.

Въпреки че самата технология не е нова - компании като Amazon (AMZN) предлагат свои собствени предложения от години - Tencent иска да бъде компанията, която най-накрая ще я превърне в масова, според Гуо Ризен, висш ръководител на компанията, предаде Блиц.

"Имаме увереност в това", каза в ексклузивно интервю за CNN Гуо, заместник-генерален мениджър на звеното Weixin Pay Industry Application на Tencent, когато беше попитан дали това може да представлява нова норма.

Може би никоя друга компания в Китай не знае повече за обслужването на масите от Tencent. Тя е собственик на WeChat, вездесъщата китайска платформа, която стана известна като "суперприложение", използвано за всичко - от социални мрежи до поръчка на хранителни стоки и цифрови плащания.

Сега тя залага на Weixin Palm Payment - биометрична система, стартирана през май за потребителите на Weixin Pay, сестринското приложение на WeChat. Услугата е достъпна само в континентален Китай.

Софтуерът позволява на потребителите да се откажат от смартфоните си или от транзитните си карти, когато се качват на линия на пекинското метро, например, като поставят ръцете си над сензор.

След това инфрачервените камери анализират индивидуалните отпечатъци на дланите и уникалните модели на вените под кожата, което позволява идентифициране на всеки потребител и обработка на плащането в рамките на секунди.

Според оценка на консултантската компания Goode Intelligence до 2026 г. глобалният пазар на биометрични плащания ще достигне над 3 милиарда потребители и стойност от близо 5,8 трилиона долара.

Миналата година JPMorgan се позова на тази възможност, обявявайки собствена пилотна програма за софтуер за удостоверяване на плащанията с използване на сканиране на длани.

Системата е подобна на софтуера за разпознаване на лица, само че с по-голяма точност, според Гуо. "С технологията за сканиране на лица хората могат да си приличат много - като близнаци", каза той. "Но при разплащанията с длани дори братя и сестри, които си приличат, имат уникални отпечатъци от длани и вени."

Приложението се разглежда в индустрията и като надграждане на системите, използвани отдавна от редица японски фирми, които позволяват на служителите да сканират дланите си, за да влизат в офис сгради, отбеляза Гуо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Илья
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи
стига
преди 3 месеца

Откровение13:16-18; 16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; 17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. 18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

Откажи