Жега в Турция! Евакуират централата на Ердоган

Какво става в изборната нощ?

Жега в Турция! Евакуират централата на Ердоган | StandartNews.com

Жега в Турция. В изборната нощ за президент на южната съседка евакуираха централата на партията на настоящия държавен глава Реджеп Тайип Ердоган. Причината е сигнал за бомба. Журналистите също са били помолени да излязат.

ВИЖ ОЩЕ: Инфарктна нощ в Турция. Ще има ли балотаж?

Говорейки пред турската секция на BBC, служител по сигурността заяви, че след като цялата сграда бъде претърсена, всички ще бъдат отново допуснати вътре.

ВИЖ ОЩЕ: В Турция стана много горещо. Изборите се обръщат?

В сградата са влезли кучета, обучени в откриването на взривни материали, съобщават турски медии. Според тях по етажите в сградата все още има хора.

ВИЖ ОЩЕ: Първи прогнозни резултати за изборите в Турция

Междувременно стана ясно, че при над 80,48% обработени бюлетини Ердоган печели на президентските избори с 50,45 процента.

ВИЖ ОЩЕ: Гледа ли Ердоган към нов мандат

За кандидата на Националния алианс Кемал Кълъчдароглу са гласували 43,77 на сто от избирателите. За Синан Оган, лидер на Алианса АТА, са гласували 5,31 на сто от избирателите.

Говорителят на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Йомер Челик отхвърли твърденията на опозицията, че държавната Анадолска агенция манипулира начина, по който се съобщава за преброяването на гласовете.

Според последните данни на ВИК на парламентарните избори за ПСР са гласували 37,86 на сто от избирателите. За основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) са дали гласа си 22,62 на сто от избирателите, за Партията на националистическото действие - 11,71 процента от избирателите, а за Добра партия - 9,81 на сто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай