Заподозряха Тръмп, че може да почне ядрена война

Нанси Пелоси взема предпазни мерки

Заподозряха Тръмп, че може да почне ядрена война | StandartNews.com

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси заяви в петък пред членовете на своята партия, че е обсъдила с председателя на Комитета на началниците на щабовете (КНШ) на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили предпазни мерки за предотвратяване на военни действия или ядрен удар от действащия президент на САЩ Доналд Тръмп. Това съобщава The Washington Post, позовавайки се на писмо от Пелоси, която заема третия по важност пост в правителствената йерархия на САЩ, до законодателите.

Според изданието тя е обсъдила с Мили „възможните предпазни мерки за недопускане на неуравновесения президент да започне военни действия или да получи достъп до кодовете и да разпореди ядрен удар“.

 

Пелоси и лидерът на демократичното малцинство в Сената Чък Шумер по-рано се обърнаха към действащия вицепрезидент Майкъл Пенс, за да го призоват да използва 25-ата поправка в Конституцията на САЩ за отстраняване на Тръмп от властта, но досега не са получили отговор. В тази връзка демократите планират нов опит за импийчмънт на напускащия държавен глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай