Забраниха хвърчилата в Бали заради АТИС

Забраниха хвърчилата в Бали заради АТИС | StandartNews.com

Бойни кораби на хоризонта, хеликоптери в небето и бронирани машини по улиците стряскат туристите в Бали през последните дни. Мерките за сигурност са засилени, а невидимото присъствие на Сикрет сървис, ФСБ и още много служби за сигурност се усеща във въздуха. Дори хвърчилата, които са сред символите на острова и неизменно се реят в небето, са забранени.

Заради предстоящата среща на организацията за Азиатско-тихоокеанско сътрудничество (АТИС) преди броени дни бе открито ново летище и надлез. Ремонтират се улици и тротоари.

Руският президент Владимир Путин пристига с личната си бронирана кола. Вчера стана ясно, че американският му колега Барак Обама няма да присъства на форума заради проблемите в САЩ. Иначе той обича да посещава Индонезия, където е учил, и дори има негов паметник в Джакарта.

В комплекса Аяна, който е в топ 3 на най-луксозните в Бали, полицаи са обучени да надушват бомби кучета, проверяват всеки посетител. Там са настанени част от азиатските лидери, които в свободното си време ще се наслаждават на прекрасния парк, разположен върху хиляди декари, басейните, мрамора и дискретното обслужване. Преди години комплексът е носил марката "Риц", но сегашният собственик - японец, се е от отказал от франчайзинга.

През последните седмици Бали е в центъра на новините. Миналата неделя тук бе финалът на "Мис Свят", който трябваше да се проведе в Джакарта. Заради протести на мюсюлмани обаче организаторите се принудиха да го преместят в Бали, където бе и целият конкурс. Ядосани, мюсюлмани от остров Джава тръгнаха на протестно шествие към Бали. На ферибота ги спря жива верига от полицаи, като в първи кордон бяха само жени в знак на солидарност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай