Янукович обвини опозицията и излезе в болничен

Янукович обвини опозицията и излезе в болничен | StandartNews.com

Киев. Президентът на Украйна Виктор Янукович е излязъл в болничен, докато в страната политическата криза продължава без знак за оставката му, предаде АП.

Виктор Янукович обвини украинската опозиция, че продължава да задълбочава кризата в Украйна заради политическите амбиции на някои от лидерите й, предаде Франс прес, като цитира послание на Янукович, качено в сайта на президентството.

Държавният глава обаче призна, че е допуснал и грешки, но добави, че и властите могат да грешат.

Всички ангажименти, които управляващите поеха при преговорите с опозицията, са изпълнени, продължава Янукович, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Президентът увери, че ще направи всичко заради мира, спокойствието и нормалния живот в страната.

В изявление на сайта на държавния глава се казва, че Янукович страда от остро респираторно заболяване и висока температура. Не е ясно обаче колко време ще продължи отсъствието му.

Президентът е подложен на силно напрежение след два месеца на протести, които настояват за оставката му и за предсрочни избори.

В един от поредицата ходове за разрешаване на кризата тази седмица парламентът отмени законите, насочени срещу демонстрациите.

Янукович обаче трябва да подпише това решение. Също така той прие оставката на премиера преди два дни. Според протестиращите обаче тези действия от страна на управляващите са неефективни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай