Сряда,

Вучич отправи тежко предупреждение за Европа. Къде е Сърбия?

От: Иван Ангелов -
6951
Вучич отправи тежко предупреждение за Европа. Къде е Сърбия?
A
A
A

Сръбският президент Александър Вучич по време на заседание на парламента в Белград предупреди, че Европа я очаква най-тежката зима в историята след 1945 г., съобщава в. "Блиц".

Следващите шест, малко повече от шест и половина месеца, ще бъдат най-трудните за Европа след Втората световна война като цяло. Може да не е най-трудната за нас, но ще бъде една от най-трудните години за гражданите на Сърбия от 1945 г. , каза Вучич пред парламента. Сръбският президент каза също, че очаква натискът срещу Сърбия да се засили.

Вярвам, че ще мога да говоря повече за това, когато се върна от Ню Йорк, защото имам 22 двустранни срещи с държавни и правителствени ръководители. Предстоят ни тежки дни и за съжаление политическите актьори не го разбраха достатъчно, както и обществената ни сцена, каза Вучич. .

В заключителната си реч Вучич каза, че според него руснаците чакат нова Ялта, а "тези другите искат да я избегнат". Освен това той ясно каза, че няма да признае независимостта на Косово нито пряко, нито косвено.

Той посочи, че разбира, че планът на Европа е Сърбия да се съгласи Косово да влезе в ООН.

Между чука и наковалнята сме, заяви Вучич.

Той посочи, че е обсъдил вноса на петрол с президента на Венецуела Николас Мадуро, защото европейската забрана за внос на руски петрол засяга и Сърбия.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com